Eesti Raudtee uueks liiklusdirektoriks saab Tatjana Mõzina-Sorokina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Eesti Raudtee uue liiklusdirektorina asub tööle Tatjana Mõzina-Sorokina.

«Antud ametikoht nõuab väga spetsiifilisi raudtee ja liikluskorralduse erialaseid teadmisi ning valdkonna head tundmist, mida Eesti riigis on väga vähestel kandidaatidel. Seetõttu on meil hea meel, et leidsime siiski sobiliku kandidaadi ettevõtte ridadest,» lausus Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Mõzina-Sorokina on lõpetanud Valgevene Raudteetranspordi instituuti ekspluatatsiooni inseneri eriala ning töötanud 33 aastat AS-is Eesti Raudtee erinevatel ametikohtadel. Viimased 14 aastat on ta juhtinud AS-i Eesti Raudtee liikluskorralduse osakonna ning liiklusgraafiku ja veeremistatistika osakonna tööd.

Uue liiklusdirektori peamisteks tööülesanneteks Eesti Raudtees on liiklusteenistuse üldjuhtimine tagades ohutu liikluskorralduse toimimise; raudteetranspordi strateegia ja arengukavade väljatöötamine ning rakendamine; raudteeliikluse, liiklus-, töö- ja keskkonnaohutuse korralduse sihtprogrammide, tehniliste nõuete ja standardite väljatöötamine ning rakendamine; ning struktuuriüksuste ja arenduspartnerite vahelise koostöö koordineerimine erinevate projektide raames.

Liiklusdirektori ametikoha täitmiseks jaanuaris välja kuulutatud konkursile laekus tähtajaks viis kandidaati. Ettevõte lõpetas jaanuari alguses töölepingu kaitsepolitseiameti poolt altkäemaksu võtmises kinni peetud varasemalt ametit pidanud juhatuse liikme Sergei Fedorenkoga.

Harju maakohus võttis detsembri keskel vahi alla Eesti Raudtee juhatuse liikme Sergei Fedorenko, keda kaitsepolitsei (kapo) kahtlustab altkäemaksu võtmises.

Fedorenko vahistamist taotles riigiprokuratuur ja kohus oli sellega päri. Ühtlasi vahistas kohus eeluurimise ajaks ka altkäemaksu andmises kahtlustatavana veduriveofirma E.R.S.-i juhatuse esimees Sergei Balõbin. Ülejäänud kahtlusaluseid ei vahistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles