Euroopa Liidu toetusel rahastatakse Balti riikide väikeettevõtjaid 123 miljoni euroga

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN. 06MAR15. Rahandusministeeriumi ametnikud kolivad ajutistesse ruumidesse Endale tänaval ning senine ministeeriumihoone läheb lammutamisele. Samasse kohta ehitatakse uus ja suurem ministeeriumihoone. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES
TALLINN. 06MAR15. Rahandusministeeriumi ametnikud kolivad ajutistesse ruumidesse Endale tänaval ning senine ministeeriumihoone läheb lammutamisele. Samasse kohta ehitatakse uus ja suurem ministeeriumihoone. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: ERIK PROZES/

Euroopa Investeerimisfond (EIF) ja Swedbank kirjutasid alla mikrorahastamislepingule, mille eesmärk on toetada Euroopa tööhõive ja sotsiaalse innovatsiooni programmi (EaSI) raames Eesti, Läti ja Leedu mikroettevõtjaid.

Tänu Euroopa Komisjoni rahalisele toetusele annab Euroopa Investeerimisfond tagatise, mis võimaldab Swedbanki Balti üksusel toetada Balti riikide mikroettevõtjaid järgmisel kolmel aastal kuni 123 miljoni euroga. Selle kokkuleppe raames annab toetust ka Euroopa investeerimiskava keskmeks olev Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond (EFSI).

«Euroopa Liidu rahalise toetuse abil loob Swedbank Balti riikide mikroettevõtjatele, sealhulgas noortele ettevõtjatele ja töötutele paremad rahastamisvõimalused. Neid võimalusi saavad kasutada umbes 5000 Eesti, Läti ja Leedu väikeettevõtjat. See rahaline toetus näitab taas, et Euroopa Komisjon on täielikult pühendunud tööhõive suurendamisele Euroopas ja sellele, et rohkem inimesi, eriti need, kes on tööturul kõige haavatavamad, leiaksid tööd,» sõnas Euroopa tööhõive, sotsiaalküsimuste, oskuste ja töötajate liikuvuse volinik Marianne Thyssen.

«Oleme uhked, et saame kümnete tuhandete Eesti, Läti ja Leedu ettevõtjate kohaliku pangana võimaldada neile juurdepääsu vajalikule investeerimiskapitalile. Meile teeb rõõmu, et oleme kokku leppinud piirkonna suurima EaSI tagatisepiirmäära. Tagatise abil luuakse rahastamisvõimalused ka haavatavatele elanikkonnarühmadele, näiteks ettevõtluskogemuseta noortele ja töötutele. See on vajalik samm, millega tagada piirkonnas kestlik majandusareng,» lisas Swedbanki Balti panganduse juht Charlotte Elsnitz

«Kuulutame suure heameelega välja EaSI uue tagatislepingu Swedbankiga, mis on väga tähtis selleks, et jätkata Balti riikide mikroettevõtjate toetamist. EIFi tagatis on oluline, et aidata väikeettevõtjaid, kellel võib olla raske oma ettevõtet rahastada,» märkis EIFI kaasavate finantsteenuste juht Per Erik Eriksson. 

Swedbankil on kavas alustada mikroettevõtjate rahastamist EaSI toetusel 2018. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles