Inbanki kasum kasvas mullu lausa 187 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki asutaja ja tegevjuht Priit Põldoja.
Inbanki asutaja ja tegevjuht Priit Põldoja. Foto: Erik Prozes

Peamiselt tarbimislaenudele keskendunud pank Inbank teenis mullu 7,5 miljonit eurot kasumit, mis kasvas aastaga 186,7 protsenti.

Inbanki varade maht kasvas aastaga 48,3 protsenti 126 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas 47,2 protsenti 95,1 miljoni euroni ja finantseerimisportfell 43,3 protsenti 92,9 miljoni euroni, teatas Inbank börsile.

Kokku müüs Inbank 2017. aastal krediiditooteid 72,8 miljoni euro eest, millest Eestis 80,8 protsenti, Lätis 11,4 protsenti ja Poolas 7,8 protsenti.

«Partneritele suunatud lähenemise ja tehnoloogia arendamise abil oleme kasvanud Eestis eelistatumaks partneriks nii järelmaksu kui ka autolaenu valdkonnas. Geograafiline laienemine ja oma ärimudeli eksportimine tundub meie jaoks loogilisem valik kui laia tootevalikuga suurpankadega konkureerimine Eestis,» ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.

Andresoo sõnul saab Inbanki jõuline kasv edaspidi jätkuda rahvusvahelise äri arvelt. «Hetkel moodustab Eesti äri Inbanki laenuportfellist ligi 80 protsenti. Näeme Eestis kasvu jätkumist, kuid usume, et juba paari aasta pärast tuleb vähemalt pool meie portfellist rahvusvahelistelt turgudelt,» lisas ta.

2017. aastal mõjutasid Inbanki kasumit mitmed ühekordsed tehingud. Inbank müüs senised sidusettevõtted Coop Finantsi ning Krediidipank Finantsi ja vähendas osalust veebipõhise isikutuvastusega tegelevas ettevõttes Veriff. Lisaks mõjutas Inbanki kasumit Lätis aset leidnud maksumuudatus, mille tõttu tuli bilansist välja kirjutada tulumaksuvara summas 389 000 eurot. Nende sündmuste kogumõju panga koondkasumile oli 4,8 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles