Kaubandussõda kogub hoogu: EL kavandab USA toodetele imporditariife (6)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi algatatud kaubandussõda võib lõpuks ka Eestile kätte maksta.
Donald Trumpi algatatud kaubandussõda võib lõpuks ka Eestile kätte maksta. Foto: Fotomontaaž

Euroopa Komisjon kaalub 25-protsendilise tollitariifi kehtestamist tervele hulgale USA toodetele, muuhulgas mitmesugustele tarbekaupadele, põllumajandussaadustele ja terasetoodetele, kui president Donald Trump viib ellu lubaduse kehtestada tollitariifid välismaistele terase- ja alumiiniumtoodetele.

EL plaanib tollitariifid kehtestada näiteks Ühendriikidest tulevatele T-särkidele, teksadele ja kosmeetikatoodetele, aga ka mootorratastele ja lõbusõidupaatidele. Põllumajandusega seonduvatest toodetest kavandatakse tariife näiteks apelsinimahlale, maisile ja burboonile. Lisaks plaanitakse kehtestada tariifid ka USA terasetoodetele.

Mitmed majandusanalüütikud on hoiatanud, et terase- ja alumiiniumitariifid võivad teha USA majandusele suure karuteene ning, et tariifid kahjustavad tegelikult kõige rohkem Mehhikot, Kanadat, ELi ja Ühendriike ennast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles