Vene turistide lemmiksihtkohtade seas on naistepäeval ka Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa turistid Balti jaamas.
Venemaa turistid Balti jaamas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Venemaalaste üks lemmiksihtkohti, kuhu nad kavatsevad 8. märtsil tähistatava naistepäeva ajaks sõita, on ka Eesti.

«Paljud venemaalased eelistavad naistepäevakingi asemel reisida Moskvasse, Karjalasse, Peterburi, Krasnodari või Stavropoli kraisse. Välisriikidest on eesotsas Eesti, Tšehhi, Läti ja Itaalia,» ütles Venemaa turismiagentuuri Rosturizm juht Oleg Safonov Interfaxi teatel.

Eesti välisministeeriumi andmeil tõusis mitu aastat languses olnud nõudlus Eesti viisade järele eelmisel aastal märgatavalt, peamine kasv on tulnud Venemaa arvelt.

Eelmisel aastal esitati Eesti konsulaaresindustele 144 578 viisataotlust, mida on 15 protsenti rohkem kui aasta varem. Viisataotlusi menetletakse kokku 20 välisriigis asuvas 22 välisesinduses. Endiselt menetletakse valdav osa kõigist viisataotlustest kolmes välisriigis asuvas viies esinduses: Venemaal Moskvas, Peterburis ja Pihkvas, Valgevene pealinnas Minskis ja Ukraina pealinnas Kiievis. Kokku esitati nendes esindustes 2017. aastal 94 protsenti kõigist viisataotlustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles