Koalitsioon on maapiirkonna ühistranspordi rahastamise osas jätkuvalt eriarvamusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Koalitsioonierakonnad on maapiirkonna ühistranspordi rahastamise osas jätkuvalt eriarvamusel, maaelukomisjon teeb ettepanekud nõudepeatuste võimaldamiseks ja erisoodustuse kaotamiseks.

«Väga tulised arutelud olid ja järgmise nädala teisipäeval on kõik samad inimesed uuesti laua taga,» ütles maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk erakonnast Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) BNS-ile.

Aivar Koka sõnul on maapiirkondade ühistranspordi rahastamise osas koalitsioonierakondadel jätkuvalt eriarvamused ning IRL peab oluliseks jätta ühistranspordikeskustele õigus otsustada raha jaotamise üle. «Liinivõrk on oluliselt koomale tõmbunud ja on vaja uusi liine,» lisas ta.

Komisjonis lepiti kokku, et kaugliinide puhul peab olema nõudepeatuste võimalus ning komisjon koostab ettepaneku, mille kohaselt on võimalik kaugliinile ette ostetud piletiga kindlustada nõudepeatuse olemasolu. «Kõik kohal olnud vedajad olid sellega ka nõus,» märkis Kokk.

Komisjon teeb ilmselt ka ettepaneku erisoodustuse kaotamiseks olukorras, kus tööandja maksab kinni töötaja bussisõidu kodust tööle ja tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles