Jaanuaris kahanes jaekaubandus Euroopa Liidu riikidest enim Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskus. Foto on illustratiivne.
Kaubanduskeskus. Foto on illustratiivne. Foto: SANDER ILVEST/

Jaekaubanduse maht langes jaanuaris kuuga Euroopa Liidus ja euroalal 0,1 protsenti; suurim oli langus 2,4 protsenti Eestis.

Aastavõrluses kasvas jaekaubandus euroalal 2,3 protsenti ja Euroopa Liidus 2,7 protsenti. Ka aastavõrdluses oli langus Eestis 0,9 protsendiga Euroopa Liidu suurim, selgub Eurostati andmetest.

Kuuga langes euroalal mittetoidukaupade müük 0,3 protsenti ning toidu-, alkoholi- ja tubakamüük 0,2 protsenti, autokütuse müük kasvas aga 0,1 protsenti. Aastavõrdluses oli kasvuks vastavalt 3,8, 0,8 ja 0,2 protsenti.

Liikmesriikidest mille kohta olid andmed saadaval langes jaekaubandus jaanuaris kuuga enim 2,4 protsenti Eestis, samas kui kasv oli kiireim 2,1 protsenti Lätis. Leedus oli kasvuks 0,6 protsenti.

Aastavõrdluses oli Eestis langus samuti 0,9 protsendiga Euroopa suurim, samas kui Läti oli 7,2 protsendise kasvuga Euroopas kolmas. Leedus oli kasvuks 5,4 protsenti.

Jaanuari andmed puudusid Tšehhi, Iirimaa, Kreeka, Hispaania, Horvaatia, Itaalia, Küprose ja Hollandi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles