Euroapteek sai loa Ülikooli apteekide omandamiseks (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Euro apteek

Konkurentsiamet andis reedel heakskiidu Euroapteek OÜ ja Yliopiston Apteekki OÜ koondumisele, järgmise sammuna liituvad 13 Ülikooli Apteeki tänavuse aasta jooksul Euroapteegi võrgustikuga.

«Vastavalt 30. jaanuaril sõlmitud ja nüüdseks ametliku kinnituse saanud tehingule saame laiendada Euroapteegi võrgustikku kokku 54 apteegile, millele lisandub täiendavalt 19 apteeki, mis tegitseb frantsiisilepingu alusel,» lausus Euroapteek OÜ juhatuse esimees Inna Mets. «Järgmise sammuna kavatseme tehingu lõpule viia, et seejärel edasi liikuda kahe teineteist Eesti turul ideaalselt täiendava võrgustiku integreerimisel ja sünergiate otsimisel,» lisas juhatuse esimees.

Metsa sõnul viiakse Ülikooli Apteekide integreerumisprotsess, seal hulgas kliendilojaalsusprogrammide ühildamine, lõpule eeldatavalt tänavu aasta teises pooles, misjärel kogu võrgustik jätkab kaubamärgi Euroapteek all. 

«Soovime pakkuda laienenud Euroapteegi abil oma klientidele kõikjal Eestis parimat teenust, ühendades selleks mõlema seni konkurentidena tegutsenud keti edu toonud protsessid ning tooted ja teenused,» lisas Mets.

Lisaks Euroapteek OÜ ja Yliopiston Apteekki OÜ koondumisele kinnitas konkurentsiamet ka Euroapotheca gruppi kuuluva hulgimüügifirma Baltfarma OÜ ja Medapta OÜ koondumise.

Euroapteegi võrgustiku laienemine Eestis on osa Euroapotheca grupi pikaajalisest strateegiast, mis seab eesmärgiks kujuneda juhtivaks apteegiketiks Põhjala ning Kesk- ja Ida-Euroopa regioonides. Tänavu veebruari alguses jõustus lõplikult ka Euroapotheca ostutehing Rootsis 189 Apoteksgruppeni apteegi omandamiseks. 

Euroapotheca grupi võrgustikku kuulub hetkel kokku 643 apteeki Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Poolas ja Ukrainas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles