Ihaldusväärne tööandja: inimesed sõidavad Viljandisse nii Otepäält kui Tartust (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni juht Arno Kütt Viljandi külje all asuvas pakiautomaatide koostetehases.
Cleveroni juht Arno Kütt Viljandi külje all asuvas pakiautomaatide koostetehases. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel aastal esimest korda CV Keskuse koostatava Eesti 20 ihaldusväärsema tööandja hulka jõudnud Cleveron pakub nii piirkonna parimat palka kui ka lisaks põhipalgale terve rida muid boonuseid.

«Tootmises on küll kohalikud, aga muidu inimesed juba kolivad Viljandisse,» kirjeldab Cleveroni üks asutajatest, Arno Kütt pilti, mis iseloomustab Viljandi külje all tegutseva ettevõtte personali. Muist on neid töötajaid, kes tagasi koju tulevad, aga ka neid, kes puhtalt tööandja pärast Viljandi kasuks otsustavad. «Meil käivad inimesed Otepäält, Tartust sõidavad,» loetleb Kütt.

Cleveroni peakontor Viljandi külje all
Cleveroni peakontor Viljandi külje all Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Oma töökuulutustes ütleb Cleveron, et ettevõttel on seitsmes käik sees. Küsimusele, mida see täpselt tähendab, märgib Kütt poolmuigamisi, et nad ongi harjunud asju teistmoodi tegema kui teised. «Iga kord ei peagi igale küsimusele vastust olema - igaüks võib ise mõelda, mida tahab,» märgib ta esiti.

Samas on selline teistmoodi lähenemine kasutusel ka Cleveroni personalipoliitikas, kus tööle soovijad peavad endast näiteks videotutvustuse tegema. «See on juba ajast ja arust, et paned mingisse tööportaali oma töökuulutuse üles - need ei tööta,» on Kütt veendunud. Ka pakub ettevõtte terve rida boonuseid, mida on vähestes Eesti ettevõtetes.

Lisaks ametlikule puhkusele - mis on 28 päeva -, on ettevõttes veel 2 lisapuhkust, mille jooksul töötajatel palk siiski jookseb. Nädal aega saad kevadel võtta, nädal aega sügisel - ja teha mis tahad, kirjeldab Kütt. Toitlustamine töö ajal on kõik ettevõtte poolt.

Kööginurk Cleveroni Viljandi külje all asuvas kontoris
Kööginurk Cleveroni Viljandi külje all asuvas kontoris Foto: ELMO RIIG/SAKALA

«Lõuna ajal tuuakse toit siia. Kõht läheb tühjaks, lähed võtad kappidest mingi vrapi või muud süüa,» kirjeldab Cleveroni omanik. Mittesuitsetajatele on tervisepreemia, 40 eurot iga kuu kätte. «Ja sporti toetame veel 40 euroga kuus,» lisab Kütt.

Seda, et Cleveron on atraktiivseks tööandjaks muutunud, näitab ka CV Keskuse jaanuari keskel avalikustatud uuring, kus ettevõte oli 20 Eesti ihaldusväärseima tööandja hulgas sel aastal esmakordselt.

Cleveroni pakiautomaadid pannakse kokku Viljandi külje all asuvas koostetehases.
Cleveroni pakiautomaadid pannakse kokku Viljandi külje all asuvas koostetehases. Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Kui veel 2016. aastal oli keskmine brutopalk ettevõttes üle 1700 euro, siis mullu kasvas see Küti kinnitusel üle 2000 euro. «Kindlasti on ka see, et noored inimesed saavad sellistes suurtest ettevõtetes nagu Walmart ja Asda kohapeal käia, neile väga suur kogemus,» märgib Cleveroni juht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles