Trump alustas kaubandussõda (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi kohtumine tööstusjuhtidega, kus ta teatas imporditollide kehtestamisest.
Donald Trumpi kohtumine tööstusjuhtidega, kus ta teatas imporditollide kehtestamisest. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

President Donald Trump kavatseb eirata liitlaste ja mõnede oma nõunike soovitusi ning kehtestada sel nädalal tollitariifid imporditavale terasele ja alumiiniumile.

Oma plaani avalikustas ta neljapäeval kohtumisel metallitööstusjuhtidega. Ta ütles, et kehtestab sel nädalal 25-protsendilise tariifi imporditavale terasele ning 10-protsendilise tariifi alumiiniumile, ning seda pikaks ajaks.

«Te näete mitmeid häid asju tulemas,» reklaamis Donald Trump oma otsust. «Esimest korda pärast pikka vaheaega saate te kaitset,» lisas ta.

Presidendi teadaanne kukutas USA aktsiaturud neljapäeva õhtul ning Aasia ja Euroopa börsid ka järgneval päeval ehk reedel. Tööstusharu esindajad Aasias, Euroopas ja Põhja-Ameerikas ähvardasid vastumeetmetega ning hoiatasid, et tariifid annavad soovitule vastupidise tulemuse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles