Lõbus töö: Venemaa palkas taliolümpiale sadu plaksutajaid (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangis tutvustati ka Pekingi olümpia eelprogrammi. Pilt on illustratiivne.
Pyeongchangis tutvustati ka Pekingi olümpia eelprogrammi. Pilt on illustratiivne. Foto: Martin Bernetti / AFP / Scanpix

Sarnaselt Põhja-Korea tantsutüdrukutele toetasid ka Venemaa sportlasi äsja lõppenud Pyeongchangi taliolümpiamängudel palgatud ergutajad, kellele maksti plaksutamise ja huigete eest ligi 1500 eurot töötasu, kirjutas Newsru.

Paljud Venemaa sportalsi kolme nädala jooksul olümpiatribüünidelt raha eest toetanud kaasaelajad valiti hoolikalt noorsooaktivistide ja ühiskondlike organisatsioonide liimete seast. Neile maksti 100 000 rubla nn õige käitumise tagamise ja nö ilusa pildi kujundamise eest.

Plaksutajate tööjuhend nägi ette Venemaa atleetide häälekat toetamist, toimuva vastu elava huvi tundmist, pisiasjadele tähelepanu mitte pööramist, oma isiklike telefonide jälgimisest loobumist, et telekaamerad ei tabaks kordagi igavlevat või osavõtmatut nägu.

Klakööre palgati erinevatest Venemaa regioonidest ja tasu maksti läbi linnade administratsioonidele lähedaste ühiskondlike organisatsioonide. Näiteks Peterburist viidi olümpiale ligi 300 inimese suurune klakööride grupp, mis värvati spordiringkondadele lähedastest struktuuridest. Igale kalköörigrupi liikmele anti jätte kindel käitumisreglement ning neile olid ostetud piletid tribüünide kesksetele kohtadele, et tagada vaimustunud vene inimeste nägude ilmumine võistlusi vahendanud teleülekannete ekraanidele, kirjutas portaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles