USA osariik hakkas pitsitama tulirelvade lobisti vastu astunud lennufirmat

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Delta Air Lines lennuk.
Lennufirma Delta Air Lines lennuk. Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

Georgia osariik lõpetas lennufirmale Delta Air Lines maksuvabastuse tegemise, sest viimane lõpetas pärast 17 hukkunuga lõppenud koolitulistamist koostöö mõjuvõimsa Riikliku Tulirelvade Assotsiatsiooniga (NRA).

Georgia vabariiklased hoolitsesid selle eest, et Delta kaotaks maksuvabastuse lennukikütusele, väärtuses 50 miljonit dollarit. Lennufirma sai konservatiivide pahameele osaks möödunud laupäeval, kui teatas, et ei tee enam soodustusi NRA liikmetele. 

Delta Air Lines on vaid üks tervest hulgast ettevõtetest, kes lõpetasid pärast 17 hukkunuga lõppenud Florida koolitulistamist sidemed NRA'ga. Lennufirma võttis enda sõnul relvade osas küll «neutraalse» positsiooni, kuid Georgia asekubernär Casey Cagle säutsus sellele vaatamata Twitteris: «Korporatsioonid ei saa rünnata konservatiive ilma vastulööki saamata.»

Koostööpartnerid hakkasid mittetulunduslikku relvaorganisatsiooni hülgama pärast seda, kui NRA juht Wayne LaPierre teatas avalikult, et demokraadid ja meedia kasutavad 17 hukkunuga lõppenud Florida koolitulistamist nende vastu ära, et piirata jumala poolt antud relva kandmise õigusi. 

Allikas: BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles