Porošenko ähvardas Gazpromi varad arestida

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko vaatab üle õla Valgevene ja Venemaa presidendi poole.
Ukraina president Petro Porošenko vaatab üle õla Valgevene ja Venemaa presidendi poole. Foto: Grigori Dukor

Ukraina president Petro Porošenko kutsus riikliku energeetikafirma Naftogazi juhti Andrei Kobolevi ja ministeeriume taotlema Gazpromi varade arestimist, kui Venemaa gaasifirma peaks keelduma tasumast võlga ukrainlaste ees.

Sellel nädalal kohustas Stockholmi arbitraaž maksma Gazpromi 4,63 miljardit dollarit Ukrainasse transiidilepingute järgi tarnimata jäänud maagaasi eest sealsele ettevõttele Naftogazile.

„Ma pöördun Naftogazi juhi Kobolevi poole, energeetikaministri, justiitsministri, välisministri ja samuti peaprokuröri poole, et viivitamatult kokku kutsuda koosolek ja siis, kui Gazprom ei maksa seda raha ära, Naftogaz peab taotlema Gazpromi varade arestimist, et tagada nende otsuste täitmine,“ vahendas presidendi sõnu Rosbalt.

Vahekohutu otsus käsitles Gazpromi poolset tarnelepingu rikkumist ajavahemikul 2007-2017. Porošenko esitles otsust ukrainlaste suure võiduna, ehkki vahekohtule esitatud nõude suurus oli 16 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles