Hiina avardab välismaalastele uksi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Hiina esimese keisri Qin Shi Huangdi terrakotaarmeest.
Osa Hiina esimese keisri Qin Shi Huangdi terrakotaarmeest. Foto: AFP / Scanpix

Alanud aastal suurendab Hiina oluliselt välismaa ettevõtete ligipääsu oma turule, vabastades kaubanduse ja teenuste valdkonnad senistest piirangutest, vahendas Hiina välisministri Wang Yi sõnumit Venema uudisteagentuur RIA Novosti.

„Me saame rohkem kaasatud rahvusvahelisse majandusse ja kaubandusreeglitesse, avardame oluliselt ligipääsu turule, avame teenuste sektori, seda eriti finantssektoris, hakkame looma soodsat keskkonda investeeringutele. Me liberaliseerime kaubanduse ja investeeringud, arendame üleilmset juhtimissüsteemi, et muuta majanduslik globaliseerumine palju avatumaks, kõikehaaravamaks ja tasakaalustatuks,“ teatas minister.

Hiima reformide 40aastane kogemus näitas Wang Yi sõnul, et õitseng tuleb selle juurde, kes embab maailma välja sirutatud kätega. „Hiina jääb kindlalt truuks avatusele ja vastastikkusele kasule kui oma fundamentaalsele poliitikale,“ selgitas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles