Maist saavad välismaalased lihtsamalt põllumajandus- ja metsamaad osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamaa
Karjamaa Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Valitsus kiitis tänasel istungil põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ettepanekul heaks eelnõu, mille kohaselt saavad alates 1. maist 2011 Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikide ja OECD liikmesriikide kodanikud osta võrdväärsetel tingimustel põllumajandus- ja metsamaad Eestis.

Kehtiva seaduse kohaselt saavad ilma maavanema loata osta vähemalt 10 hektari suuruse maatüki Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikide kodanikud, kes on Eestis põllumajanduse või metsandusega tegelenud vähemalt kolm viimast aastat.

1. maist saavad sama suure maatüki ilma maavanema loata osta nii Eesti, Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikide kui ka OECD liikmesriikide kodanikud,  kes on tegelenud kolm aastat ükskõik millises riigis põllumajandustoodete tootmise või metsa majandamisega. Valitsus saadab seaduse eelnõu arutamiseks riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles