Aasta parimaks ettevõtjaks pürgib viis firmat

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E&Y Aasta Ettevõtja möödunud aasta võitjad. Pildil(vasakult) elutööpreemia pälvinud kalatööstur Mati Vetevool, EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 laureaadid ARNO KÜTT (Cleveron AS) ja PEEP KULD (ON24 AS).
E&Y Aasta Ettevõtja möödunud aasta võitjad. Pildil(vasakult) elutööpreemia pälvinud kalatööstur Mati Vetevool, EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 laureaadid ARNO KÜTT (Cleveron AS) ja PEEP KULD (ON24 AS). Foto: Mihkel Maripuu

Juba kümnendat korda tunnustab ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY Eesti silmapaistvaid ettevõtjaid. Eesti Aasta Ettevõtja konkursi finalistide hulgas on tänavu üheksa ettevõtjat, kes esindavad viit äriühingut.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 konkursi finalistid on:

Electroair OÜ – Aleksei Snitsarenko. Ettevõte tegutseb kosmose- ja lennundusvaldkonnas ning toodab kõikvõimalikele õhusõidukitele maapealseks teenindamiseks toiteallikad, varuosi ja lisavahendid. Ettevõtte asutati 12 aastat tagasi ning täna on nende klientide hulgas näiteks Lufthansa ja Airbus Group.

Aleksei Snitsarenko
Aleksei Snitsarenko Foto: Eero Vabamägi

Estonia Klaverivabrik AS – Indrek Laul. Klaveritootja, mis toodab aastas keskmiselt üle 200 tiibklaveri, täpne toodangumaht sõltub tellimustest ja klaveri suurustest.

Indrek Laul
Indrek Laul Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

OÜ TMB Element – Jaan Luts ja Vallot Mangus. Ettevõte on üks suuremaid betoonelementide tootjaid Balti riikides. Praegu toodab OÜ TMB Element kõiki peamisi ehituskonstruktsioonides kasutatavaid betoonelemente.

Ettevõtjad Jaan Luts ja Vallot Mangus.
Ettevõtjad Jaan Luts ja Vallot Mangus. Foto: Mihkel Maripuu/Eesti meedia / Scanpix Baltics

Mattias Café OÜ – Joel Ostrat, Siim Liivamägi ja Rivo Sisas. Werneri omanikfirma Mattias Cafe omanikud on 13 aasta jooksul ehitanud väikesest kohvikust Ülikooli tänaval suure toitlustusimpeeriumi, mis tegeleb nii kookide kui valmistoidu valmistamisega.

Mattias Cafe omanikud Rivo Sisas(vasakul), Joel Ostrat ja Siim Liivamägi.
Mattias Cafe omanikud Rivo Sisas(vasakul), Joel Ostrat ja Siim Liivamägi. Foto: SILLE ANNUK/PM/SCANPIX BALTICS

Taxify OÜ – Martin Villig ja Markus Villig. Taxify on transpordiplatvorm, mis vahendab taksoteenust. Ettevõtte asutas Markus Villig 2013. aastal. Taxifyl on üle 5 miljoni kliendi enam kui 20 riigis.

Martin ja Markus Villig.
Martin ja Markus Villig. Foto: Erakogu

«Eesti ettevõtjad on muutunud kümne aastaga julgemaks. Kõige paremini väljendub see kasvanud ambitsioonis murda välisturgudele ning seal ka läbi lüüa,» ütles EY partner Ranno Tingas finaliste iseloomustades.

Nii rahvusvahelisel areenil kui ka EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursil ei ole ettevõtte edukuse mõõdupuuks ammu enam ainult kasvunumbrid. «Majandustulemustest olulisem on soov ühiskonnale oma tegevusega midagi tagasi anda. Mida rohkem ettevõtja enda ümber toimuvast hoolib, seda suurem on jalajälg, mis suudetakse endast maha jätta,» lisas Tingas.

EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli omanik tehakse teatavaks 15. märtsil toimuval pidulikul galaüritusel. Valiku teeb žürii, kuhu kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ), Viljar Arakas (EFTEN Capital AS), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ) ning EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 laureaadid Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron AS / ON24 AS).

EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi raames tõstetakse eraldi esile ka ettevõtjat, kes on andnud oma sisulise ja pikaajalise panuse Eesti majandusarengusse. Möödunud aastal pälvis EY ettevõtja elutööpreemia kalandusettevõtja Mati Vetevool (M.V.Wool AS).

EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi koostööpartnerid on Lexus, LHV, Creditinfo ja Eesti Meedia.

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku enam kui 60 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles