Petisest Soome töötu sõitis luksusliku BMWga

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X6.
BMW X6. Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM

Soomes mõisteti seitsmeks kuuks tingimisi vangi välismaa päritolu 33-aastane naine, kes pettis sotsiaalkindlustusametilt välja abirahasid ja sõitis maasturiga BMW X6. 

2012. aasta augustist kuni 2014. aasta septembrini kestnud pettuse käigus teenis naine riigilt abirahadeda 20 841 eurot, mis tuli lisaks tingimisi vangistusele tagasi maksta, kirjutab Soome väljaanne Itallehti

Naine tegutses koos oma abikaasaga, kellele kuulus pesufirma, mille juhatuse ainus liige oligi kõnealune naine. Maksuameti andmetel teenis naine firma juhatuse liikmena kokku 77 474 eurot. 

Juhtumile jõuti jälile 2013. aasta veebruaris, kui firma soetas omale 94 800 eurot maksnud BMW X6, mille kasutajaks märgitigi juhatuse liikmest naine. Süüdistatav väitis hiljem kohtus, et polnud juhatuse liikme staatusest teadlik. Samuti tekkisid tal äkki probleemid soome keele oskusega, kuigi paberimajandus oli soomekeelne. 

Kohtu andmetel on naisel ka hulk parkimistrahve ja mitmesuguseid maksuvõlgasid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles