Õnnetusse sattunud SmartLynxi lennuk oli 18 aastat vana

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smartlynxi lennuk tegi Tallinnas hädamaandumise.
Smartlynxi lennuk tegi Tallinnas hädamaandumise. Foto: Eero Vabamägi
  • Lennukis viibis õnnetuse hetkel ka Lennuameti inspektor

Tallinna lennuväljal eile õhtul õnnetusse sattunud lennuk tehniliselt korras, kinnitas seda haldav Läti lennuettevõte SmartLynx.

Ettevõtte esindaja ütles Postimehele, et kõnealune Airbus A320-214 on toodetud aastal 2000 ning sellel oli õnnetuse hetkeks kogunenud 45 002 lennutundi. Lennuki registreerimisnumber ES-SAN ning see opereerib lennunumbri MYX9001 all.

«Kõik meie õhusõidukid läbivad regulaarselt kõige rangemaid kontrolle ning me rõhutame, et reisijate ja meeskondade turvalisus on meie kõrgeim prioriteet,» kinnitas ettevõtte esindaja Ilva Priedniece.

Lennukid haldas täpsemalt SmartLynx Estonia, mis on Lätis 1992. aastal registreeritud SmartLynx Airlines tütarfirma. Eesti ettevõte asutati aastal 2012 ning möödunud aastal tegi see Tallinna lennujaama kaudu 3167 tšarterlendu 229 625 reisijaga.

Eilne õnnetus Tallinna lennuväljal juhtus kell 17:10, mil treeninglendu teinud lennukil tekkisid probleemid laskumisel. Lennukis  oli kuus meeskonnaliiget – kaks pilooti ja neli praktikanti – ning lisaks üks Lennuameti inspektor.

Kaks meeskonnaliiget vajas haiglas kerget arstiabi ning kõik lennukis viibinud said kiiret psühholoogilist abi. Lennuk toimetati lennurajalt ära täna hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles