Läti ABLV Bank teenis mullu üle 50 miljoni kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABLV peahoone Riias.
ABLV peahoone Riias. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Läti ABLV Bank teenis möödunud aastal 51,2 miljonit eurot kasumit, ehk 35,4 protsenti vähem kui 2016. aastal.

Panga varad ulatusid detsembri lõpu seisuga 3,7 miljardi euroni, langedes 2016. aasta lõpust 4,3 protsendi ehk 164,2 miljoni võrra, teatas pank Nasdaq Riia börsile.

Hoiused pangas vähenesid aastaga 7,6 protsenti 2,7 miljardile, samas kui laenuportfell kahanes 0,4 protsenti 997,5 miljonile eurole. Kapitali ja reserve oli pangal aasta lõpul 357 miljoni euro jagu.

Esmaspäeval otsustasid ABLV aktsionärid erakorralisel istungil panga vabatahtlikult likvideerida, et kaitsta klientide ja võlausaldajate huve.

USA rahandusministeeriumi finantskuritegude õiguskaitse võrgustik (FinCEN) tegi ülemöödunud nädalal ettepaneku kehtestada ABLV Bankile seoses rahapesu, ametnike mõjutamise ja Põhja-Korea tuumaprogrammi rahastamisega sanktsioonid.

Euroopa Keskpank (ECB) kehtestas möödunud nädalal kõigile ABLV maksetele moratooriumi ning nädalavahetusel hoiatati seda pankroti eest.

ABLV on varade poolest Läti suuruselt kolmas pank ning see on ECB otsese järelevalve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles