Elektrilevi sõlmis võrgutööde raamlepingud 40 miljoni euro väärtuses

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elektrilevi

Elektrilevi teatas, et sõlmis kuues Eesti piirkonnas raamlepingud võrgutööde tegemiseks kuni 2022. aastani. Elektrivõrgu ehitus-, hooldus- ja remonttööde lepingute koguväärtus on ligikaudu 40 miljonit eurot.

Partnerid hakkavad tegema liinihoolduse, ehitus- ja remonttöid ning likvideerima elektrivõrgu rikkeid Ida- ja Lääne-Virumaal, Järva-, Rapla-, Hiiu- ja Saaremaal ning Harjumaa idaosas.

«Rikked Elektrilevi võrgus on viimase viie aastaga peaaegu kaks korda vähenenud, mis tähendab, et selleks otstarbeks oma majas pidevat valmisolekut hoida ei ole mõistlik,» ütles Elektrilevi ehitusvaldkonna juht Kristo Külljastinen.

«Mitmete erinevat liiki tööde viimine partnerite kätte aitab meil efektiivsemalt tegutseda ja ka partnerettevõtetel tõhusamalt töövoogu planeerida ja juhtida,» lisas Külljastinen.

Rahvusvahelise hanke tulemusel sõlmis Elektrilevi kuus lepingut. AS KH Energia-Konsult koos OÜ-ga Pluvo hakkab võrgutöid tegema Ida-Harjumaal, OÜ Elrek-Mont Ida-Virumaal, OÜ Arendus & Haldus koos Empower AS-iga Lääne-Virumaal, AS Connecto Eesti Järva- ja Raplamaal ning Empower AS Hiiu- ja Saaremaal.

«Tulenevalt võrgu arengust ja ootusest efektiivsele võrguteenusele liigume suunas, kus Elektrilevi roll on üha enam inseneriteadmiste abil elektrivõrku planeerida, töid targalt tellida ja juhtida. Võrgutöid teeme aga üha rohkem partnerite abiga,» kirjeldas Külljastinen võrgu arengust tulenevat suunda.

«Sellega kaasneb meile mõistagi ka suur vastutus partnerettevõtete koolitamisel ja ühtse kvaliteedi tagamisel – partnerid on meie käepikendus kliendi ees ja peame hoolitsema võrgutööde kompetentsi eest mitte ainult oma ettevõttes, vaid turul tervikuna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles