Ardo Hansson: valitsus ei tohiks praegu gaasipedaalile vajutada (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui Eesti ei suuda praeguse suure majanduskasvu ajal riigieelarvet ülejääki viia, siis riskime oma majanduse tasakaalust välja viimisega, lausus Eesti Panga juht ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ardo Hansson. 

Kommenteerides mullust viimase kuue aasta kõrgeimat, 4,9-protsendilist majanduskasvu, tõi Hansson selle põhjustena välja meie lähinaabrite majanduse paranemise ning ka keskpankade rahapoliitika, mis on majandust turgutanud, vahendab ERR

«Praegu ei ole vaja valitsusel gaasipedaalile vajutada,» lausus Hansson, kes näeb majanduses ka ülekuumenemise ohte ning lisas, et kui nüüd ei suudeta eelarve ülejääki tekitada, siis millal veel.  

Hanssoni sõnul toob Eesti jõukuse kasv kaasa ka esialgsed tagasilöögid eurotoetuste vähenemise näol - seda eriti justeurorahadest tehtavates investeeringutes, näiteks põllumajanduses.

Rääkides muutustest Eesti maksunduses tunnistas Hansson, et see on muutunud varasemaga võrreldes keerulisemaks, kuid on endiselt palju lihtsam kui vanematel Euroopa riikidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles