Tallink Grupi puhaskasum kasvas 49,3 miljoni euroni

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Star.
Tallinki reisilaev Star. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vastavalt auditeerimata majandustulemustele teenis AS Tallink Grupp mullu rekordilise 967 miljonit eurot müügitulu.

Samuti kõigi aegade kõrgeimaks kujunenud reisijate arv kasvatas kontserni restoranide ja poodide müügitulu ligi 537 miljoni euroni ning kokku teenis ettevõte 49 miljonit eurot puhaskasumit.

Võrreldes eelneva aastaga kasvas ettevõtte käive 3,1 protsenti ning puhaskasum tõusis 11,8protsenti.

2017. aasta käibe kasvu mootorid olid positiivsed arengud mitmetel veosuundadel ja segmentides. Kontserni kõige uuema laeva Megastari tulek Tallinn-Helsingi liinile aasta alguses aitas suurendada selle suuna reisijateveo mahtu ning liini üldist efektiivsust.

2017. aasta kõige positiivsem areng oli kontserni kaubaveo kasv. Veetud kaubaühikute arv kasvas eelmise aastaga võrreldes ettevõtte kõigis geograafilistes segmentides kokku 11 protsenti ning kaubaveo kogutulu 13,3 protsenti ning küündis 2017. aasta lõpuks 117,7 miljoni euroni.

Riia-Stockholmi liinil saavutati kasv tänu teise laeva lisandumisele 2016. aasta detsembris ning ka Tallinn-Stockholmi liini iseloomustasid positiivsed arengud, kus reisijate arv ületas eelmisel aastal esmakordselt miljoni piiri.

«2017. aasta oli Tallink Grupi jaoks reisijate mahtude ja nii mõnegi muu näitaja osas tõepoolest rekordiline. Mul on hea meel, et meie suur investeering Megastar on osutunud väga edukaks ja aitas kaasa kontserni kasumi kasvule, seda hoolimata tihenenud konkurentsist. Ka meie kaubaveoäri kasvas eelmisel aastal jõudsalt kõigil liinidel, mille positiivset mõju kontserni aastatulemustele ei saa alahinnata,» kommenteeris tulemusi AS Tallink Grupi juhatuse esimees Janek Stalmeister.

Ettevõtte investeeringud 2017. aastal ulatusid 219,3 miljoni euroni, millest suurimad olid Megastari finantseering aasta alguses ning igal aastal plaanipäraselt läbi viidav laevade uudendusprogramm.

2017. aastal teostas Tallink Grupp kõigil kontserni laevadel kokku rekordilised 9966 merereisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles