Tööstuspargi edulugu sipleb rahalise nõude lõksus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Venemaa ettevõtjate toel Narva kerkinud köögitehnikabrändi Redmond logistikakeskus maadleb juba aastaid hiiglasliku rahanõudega, mille juured ulatuvad omanikevahelistesse pingelistesse suhetesse.

«Mul on isegi häbi eestlaste ees, et nad vaatavad, kuidas tulid venelased ja läksid omavahel tülli ning niimoodi nad oma äriasju siis ajavadki,» iseloomustab lao omanikfirma Estin Warehousing OÜ juhatusse kuulunud Dmitri Pašinskii kohtus poolelioleva vaidluse tausta avades, vahendab Äripäev.

Ettevõtte juhatus on omavahel tülis, sest neil on kaelas koos intressidega üle 310 000 euro küündiv hagi, milles süüdistatakse üksteist.

Probleem sai alguse sellest, et Pašinskii sõlmis Estin Warehousing juhatuse liikmena lao digitaalseks juhtimiseks lepingu USAs registreeritud ettevõttega American Communication Service L.L.C. võrgu infrastruktuuri projekteerimise, käimapaneku ja häälestuse tehnilisteks töödeks, samuti majandustarkvara SAP installatsiooni ja kasutamise tehnilisteks töödeks ja konsultatsiooniteenusteks.

Kuna Narva ettevõte jättis tööde eest maksmata, siis nõuab Ameerika firma nüüd raha kohtu kaudu välja, samal ajal kui ettevõtte praeguse tegevjuhi Avdejenko sõnul ei olnud ta üldsegi teadlik sellest, et neil on leping ühe tundmatu USA ettevõttega. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles