Bitcoini loojat süüdistatakse 5 miljardi varguses

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini visuaalne representatsioon.
Bitcoini visuaalne representatsioon. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Craig Wrighti, kes on enda sõnul Satoshi Nakamoto ehk müstiline bitcoini looja, süüdistatakse petuskeemi läbi üle 5 miljardi dollari varastamises.

Väidetavat Bitcoini loojad süüdistatakse IT-turvalisuse eksperdilt Dave Kleimanilt sadade tuhandete bitcoinide välja petmises ja tema intellektuaalse omandi varguses, vahendab CNBC.

Süüdistused on esitanud Kleimani vend, sest Kleiman suri 2013. Aastal. Süüdistuse kohaselt võtlsis Wright Kleimani allkirja, et võtta endale Kleimani poolt kaevandatud Bitcoinid.

Endised äripartnerid Wright ja Kleiman kaevandasid üheskoos bitcoine ning neil oli kahe peale kokku 1,1 miljonit bitcoini.

2011. Aastal asutasid nad oma ettevõtte W&K Info Defense Research LLC, mis tegeles bitcoinide kaevandamise, tarkvaraarenduste ning uuringutega.

Süüdistuse kohaselt oli Kleimani osalus W&K ettevõttes 50-100 protsenti ning seetõttu kuulub Kleimanile kuulub üle 5 miljardi dollari väärtuses bitcoine ja intellektuaalse omandi õigusi.

Süüdistuses on välja toodud ka, et on ebaselge, kas Wright, Kleiman või nad mõlemad olid bitcoini loojad. Dokumendti on lisatud aga, et mõlemad mehed olid kindlalt seotud bitcoinidega juba nende loomisest saati.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles