Föderaalreservi uus juht jätkab intressimäärade tõstmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerome Powell.
Jerome Powell. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

USA majanduse väljavaade on tugev ja seda toetab intressimäärade järkjärguline tõstmine, ütles Föderaalreservi uus juht Jerome Powell oma esimeses kõnes Kongressile.

Powelli sõnul jätkab keskpank praegust suunda ehk intressimäärade tõstmist, hoolimata sellest, et valitsus on maksude langetamisega majandust juba ergutanud, vahendab Reuters. 

Powelli sõnul on inflatsioon aeglane ajutiste asjaolude tõttu, kuid kiireneb tänavu lähemale keskpanga 2-protsendilisele eesmärgile. Samaaegselt peaks kiirenema ka palgakasv, ütles keskpankur.

Föderaalreserv tõstis viimati baasintressimäära detsembris ning on viidanud, et tänavu plaanitakse seda tõsta kolmel korral.

Mõndade majandusteadlaste hinnangul võidakse seda teha aga neljal korral ja juba märtsis, kuivõrd jaanuari tööhõiveraport näitas palgakasvu jõudsat kiirenemist, mis võib sundida keskpanka inflatsiooni vaos hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles