Katlamajad veel täisvõimsusel ei tööta

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja.
Katlamaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saabunud külmad ilmad panevad proovile ka kohalikud katlamajad.

ASi Anne Soojus juhatuse esimehe Mati Meosi sõnul oli Tartu linna tarbimisvõimsus täna kell 8.30 orienteeruvalt 208 MW (megavatti), kokku on ASi Anne Soojus maksimaalne võimsus 313MW. «Tootmisseadmed on töötanud tõrgeteta,» sõnas Meos. «Võimsusreservid on tänases situatsioonis olemas.»

Peamisteks tootmisüksusteks, mis täna Tartus küttesooja andsid, olid Tartu Elektrijaam (koostootmisjaam), Lohkvas paiknevad kohaliku kütusel ja gaasil töötavad katlad, Ropka katlamaja, Tulbi katlamaja ja lisaks ka Aardla, Tuglase ja Puiestee tänava katlamajad.

«Elektrijaam, Anne kohalikud kütuse katlad ja ka Aardla katlajaam töötavad kohalikul kütusel – hakkepuidul ja turbal. Ülejäänud töötavad gaasil,» sõnas Meos ja lisas, et hetkel kütusenappuse ohtu ei ole. «Vaatamata hullule sügisele tuleme siiski ots otsaga kokku.»

Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul võib tänavu jaanuari lõpu, veebruari ja märtsi alguse elektrihind ilmselt päris krõbe tulla. «Eestis ja terves meie regioonis on külmalaine,» sõnas Sutter. «Igal pool on energia tarbimine suur.» Sutteri sõnul on kõik Eesti Energia üksused praegu töös ja toodavad täies mahus elektrit. «See on raha teenimise aeg,» märkis ta.

Energiakontserni Utilitas turundus- ja kommunikatsioonijuhi Olga Petrova sõnul toodavad igas linnas, kus Utilitas pakub kaugkütteteenust, nende katlamajad soojust vastavalt sellele, kui palju seda parasjagu vajatakse.

«Katlamajad töötavad hetkel valitsevate külmakraadide juures suurema võimsusega kui tavaliselt, kuid täisvõimsuseni on veel ruumi,» kinnitas Petrova. Ta lisas, et katlamajade projekteerimisel lähtutakse alati tarbijate maksimaalsest võimalikust tarbimiskogusest väga pakaselise ilma korral.

«Meil on valmisolek varustada kliente ka tavalisest palju karmimates ilmastikuoludes,» sõnas ta. «Kliendid saavad nautida kodusoojust ka siis, kui õues valitsevad tõelised külmakraadid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles