Rubesa arvates võib Rail Balticu projekt Euroopa rahastusest ilma jääda (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baiba Rubesa.
Baiba Rubesa. Foto: Edijs Pālens / LETA

Rail Balticu rajamiseks loodud kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Rail juht Baiba Rubesa ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et erimeelsused Rail Balticu kavandamisel puudutavad eelkõige riiklike üksuste ja ühisettevõtte koostööd. 

Rubesa arvates võib Rail Balticu projekt Euroopa rahastusest ilma jääda, kui lihavõteteks kokkuleppele ei jõuta, vahendab ERR. 

«Brüsseli koridorides juba üleval küsimus, kas kolm Balti riiki üldse tahavad Rail Balticut kavandatud viisil valmis ehitada ning kindlustada, et saaksime 2020. aastal algaval eelarveperioodil need soovitud neli miljardit eurot,» lausus RB Raili juht Rubesa.

Rubesa on varem vihjanud, et peamine probleem on Leedu positsioon, sest leedulased ei ole tegelikult huvitatud Rail Balticust.

Rail Balticu Eesti poolse koordinaatori Kristjan Kaunissaare sõnul aga ei ole kolme Balti riigi vahel Rail Balticu küsimuses erimeelsusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles