Rain Lõhmus võtab LHVst dividendidena üle miljoni (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Lõhmus.
Rain Lõhmus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Juhul kui aktsionäride koosolek juhatuse ettepaneku heaks kiidab, saab LHV Grupi suuromanik Rain Lõhmus dividendidena üle miljoni euro.

LHV Grupi majandusaruande kohaselt kuulub Rain Lõhmusele nii eraisikuna kui ka temaga seotud ettevõtete kaudu kokku 6,48 miljonit aktsiat. LHV juhatus teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta dividende 16 senti aktsia kohta, mis tähendab, et Lõhmus võtab omanikutuluna kokku 1,04 miljonit eurot. Eelmisel aastal maksis LHV omanikutulu 15 senti aktsia kohta.

Grupi suuruselt teine aktsionär, Andres Viisemann omab temaga seotud ettevõtete kaudu 2,544 miljoni aktsiat, mis tähendab, et omanikutulu saavad need ettevõtted kokku 0,4 miljonit eurot.

Saarema sillaehituse planeerijale Raivo Heinale kuulub temaga seotud ettevõtete Kakssada Kakskümmend Volti ja Lame Maakera kaudu kokku 493 860 aktsiat, mis teeb tema omanikutuluks 79 018 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles