Ettevõtete pikaajaliste laenude intress tegi jaanuaris hüppe

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 12.09.2016.
Kesklinn õhust. Droon. Aerofoto. Õhtu, hooned, Swissôtel. 
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 12.09.2016. Kesklinn õhust. Droon. Aerofoto. Õhtu, hooned, Swissôtel. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui eelmise aasta viimastel kuudel püsis ettevõtete uute pikaajaliste laenude keskmine intressimäär 2 protsendi juures, siis jaanuaris tegi see hüppe 2,7 protsendile, kirjutab ERR.

Statistikat koondav Eesti Pank selgitas, et keskmine intressimäär sõltub suuresti sellest, millised ettevõtted ja milliste projektide jaoks konkreetsel perioodil laenulepinguid sõlmivad.

«Pankadevahelise tugeva konkurentsi tõttu on viimastel aastatel langenud suurettevõtete laenude intressimarginaalid, mis mõjutavad periooditi märgatavalt ka keskmise intressimarginaali kujunemist. Ettevõtete intressimarginaalide üldist langust aga samas täheldada ei saa,» kommenteeris keskpanga ökonomist Mari Tamm.

Uute eluasemelaenude keskmine intressimäär eelmise aasta viimasel kvartalil langes, kuid kerkis jaanuaris taas 2,4 protsendini, mis on enam-vähem sama tase, mis eelmise aasta keskel.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles