Skandaalse Harvey Weinsteini filmistuudio kuulutab välja pankroti (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: AP / Scanpix

Filmistuudio The Weinstein Company teatas plaanist kuulutada välja pankrot, et pääseda finantsprobleemidest, mis tekkisid pärast firma kaasasutaja Harvey Weinsteini ümber lahvatanud ahistamisskandaali.

Otsus kuulutada välja pankrot tuli pärast seda, kui ettevõtte juhatusel ei õnnestunud firmat maha müüa. Oscareid võitnud filmistuudio majanduslikud probleemid algasid pärast seda, kui kaasasutajat Harvey Weinsteini tabas terve laine seksuaalse ahistamise süüdistusi, mis ulatuvad tagasi 1970ndatesse aastatesse.

Filmistuudio viskas Weinsteini möödunud aasta oktoobris oma ridadest välja, kuid ei suutnud mainelöögist taastuda. Partnerid ja laenajad olid kiired ennast ettevõttest distantseerima ja New Yorgi osariik andis firma kohtusse, süüdistades neid Weinsteini tegevuse peitmises ja talle «seksipartnerite» otsimises. 

Pärast Weinsteini ahistamisskandaale on USAs kaotanud oma positsiooni mitu väga mõjuvõimsat meelelahutustööstuses tegutsevat meest, sest üha enam ahistatud naisi tuleb oma looga avalikkuse ette.

Skandaalidest on sotsiaalmeedias välja kasvanud #metoo (mina ka) liikumine ja Los Angelese ringkonnaprokurör pani isegi aluse spetsiaalsele uurimisrühmale, mille tööks on uurida seksuaalse ahistamise juhtumeid Hollywoodis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles