Saarte Hääl: Nasva mahlatehas pani uksed kinni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahl.
Õunamahl. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Seitse aastat tagasi LEADERi toetusega Nasval õunamahlatehase käivitanud Riho Kadastik müüs tehasehoone maha ja laseb nüüd oma õuntest mahla valmistada teenustööna.

«Mõttekam on võtta teenust, kui hoida inimest palgal,» ütles Saarte Häälele Kadastiku Õunaaed omanik Riho Kadastik, kes müüs tehasehoone beebitoitu valmistavale ettevõttele Saaregurmee OÜ.

Teenustöö ostab Kadastik sisse Kuressaares tegutsevalt mahlatootjalt Kristina Õunalt. Oma aia õuntest tehtud mahla villib Kadastik nüüd ainult kolmeliitristesse karpidesse, klaastaarat ta enam ei kasuta.

Kuna Riho Kadastik sai omal ajal LEADER-meetmest tehase rajamiseks umbes 200 000 eurot toetust, on Saarte koostöökogu tegevjuht Terje Aus väljendanud lootusrikkalt alustanud ettevõtmise lõpetamise pärast pettumust. Riho Kadastik märkis aga, et ajad ja olud muutuvad ning mõistlik on muutustele reageerida. «Kui ei tasu teha, siis ei ole ka mõtet teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles