Angry Birdsi emafirma aktsia läks vabalangusse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihased linnud
Vihased linnud Foto: Reuters Staff/REUTERS/Scanpix

Mobiilimängu Angry Birds tootja Rovio turuväärtus kukkus täna poole võrra pärast seda, kui ettevõte hoiatas, et 2018. aasta käive ja kasum tulevad tunduvalt väiksemad, kui on prognoosinud analüütikud.

Rovio aktsia hind kukkus 50 protsenti 4,95 euroni, pärast seda, kui ettevõte ütles, et 2018. aasta käive jääb vahemikku 260 kuni 300 miljonit eurot. Analüütikute konsensuslik ootus oli 337 miljonit eurot.

Rovio on juba aastaid olnud hädas uue mängu loomisega, mis oleks nii populaarne, kui oli Angry Birds. Möödunud aasta septembris läks ettevõte börsile ning kogu aeg on aktsia hind langenud. Aktsiate avaliku aktsiaemissiooni (IPO) hind oli 11,5 eurot, mis tegi ettevõtte turuväärtuseks 896 miljonit eurot. Tänaseks on sellest üle poole haihtunud.

«Mänguturu majandus on muutunud, nii et iga uue kliendi kohta tuleb kulutada üha rohkem ja rohkem,» ütles Financial Timesile FIM panga analüütik Aaron Kaartinen. «Samal ajal pole sul hitti, mistõttu marginaalid ei lähe üles – uue ja parema mänguga võiks see nii olla, aga Rovio praeguses portfellis pole seda juhtunud,» lisas ta.

Rovio teatas, et 2017. aasta viimane kvartal oli edukas, sest käive kasvas 17 protsenti. Siiski moodustasid klientide saamise kulud 24 protsenti mängude müügitulust, mille kasvuks prognoositakse selleks aastaks 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles