Ratas tahab Tallinna-Helsingi tunneliga edasi liikuda (7)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratase uudistab Patarei merekindluses.
Peaminister Jüri Ratase uudistab Patarei merekindluses. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Täna peaminister Jüri Ratase eestvedamisel kogunenud majandusarengu komisjoni hinnangul tuleb Tallinna-Helsingi tunneli ehitamist analüüsida ja järgmiste sammude ettevalmistamisega kindlasti edasi minna. 

«Kahte linna ja riiki ühendava tunneli projekt on väga ambitsioonikas ning oleks unikaalne nii oma mastaabilt kui ka potentsiaalselt mõjult. Selle õnnestumisel saaks tõsta mõlema riigi elanike heaolu, suurendada ettevõtluskoostöö võimalusi ning elavdada tööturgu,» ütles peaminister Jüri Ratas.

Samas peab tema sõnul parima otsuse tegemiseks nii Eestis kui ka Soomes toimuma sel teemal ulatuslik ühiskondlik mõttevahetus. «Kõik sammud peavad tuginema põhjalikele analüüsidele ning olema väga heas koostöös meie põhjanaabritega. Plaanin lähiajal kohtuda oma Soome ametikaaslasega ning enne suve soovin teemat käsitleda ka kahe riigi valitsuste ühisistungil, mis on kavas 7. mail,» lisas peaminister Ratas.

FinEst Link tasuvusuuringu projekti tulemuste kohaselt tooks Tallinna ja Helsingi vahele rajatav kiire püsiühendus suurt kasu nii Eestile, Soomele kui ka kogu Euroopale.

Tunnel aitaks kaasa kaksiklinna arengule ning 3 miljoni elanikuga metropoli tekkele, kus inimestele, kaupadele ning teenustele oleks tagatud vaba liikumine.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles