Endise parvlaevakuninga riigiabikaebus komisjonile seisab teist aastat lahenduseta (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo
Vjatšeslav Leedo Foto: Tairo Lutter

Kuigi Vjatšeslav Leedo ettevõte Väinamere Liinid esitas juba 2016. aasta suvel Euroopa Komisjonile kaebuse, kus süüdistab Eesti majandusministeeriumi keelatud riigiabi andmises 2014. aasta praamihankel, siis nii komisjoni kui majandusministeeriumi kinnitusel pole ligi aasta vältel asjas arenguid toimunud.

Kaebuse kohaselt andis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 2014. aasta sügisel keelatud riigiabi osaühingutele TS Laevad ja TS Shipping, et nad mandri ja suursaarte vahelise liiniveo hanke tingimata võidaksid, vahendab ERRi uudisteportaal.

Majandusministeerium pidas pärast Leedo kaebust Euroopa Komisjoniga kirjavahetust ja saatis eelmise aasta jaanuaris neile viimase kirja, kus vastas kaebuses esitatud etteheidetele ja komisjoni küsimustele, kuid pärast seda ei ole Euroopa Komisjonilt mingit tagasisidet enam tulnud.

Leedo on varem öelnud, et kui Euroopa Komisjon peaks leidma, et Eesti on parvlaevahankes eksinud, esitab ta riigi vastu nõude summas 97-98 miljonit eurot.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles