Nordica ja LOT hangivad ühiselt veel kaks lennukit juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk
Nordica lennuk Foto: Sam Pollitt / Alamy / Vida Press / Scanpix

Eesti riikliku lennufirma Nordica ja Poola lennufirma LOT ühisfirma Regional Jet plaanib hankida lähikuudel kaks uut lennukit, millega alustada tööd enne suvehooaja algust.

«Nordical on plaanis lähikuudel juurde hankida kaks lennukit – üks CRJ900 ja üks ATR72. Praeguste plaanide kohaselt soovime, et need masinad oleksid töös enne suvehooaja lendude algust,» ütles Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo BNS-ile.

ATR-72 on kahemootoriline turbopropellerlennuk, mida toodab Prantsuse ATR. CRJ900 on Bombardieri toodetav lühi-keskmaa turbofan-tüüpi lennuk.

«2017 aastat alustasime mäletatavsati 6 CRJ lennukiga ja kasvasime detsembri lõpuks 16 oma lennukini, 11 CRJ ja 5 ATR72 lennukit. Lisaks lendab meie liinivõrgus ka üks pikaajaline wet-lease lennuk, Embrear 145 (UK lennufirma BMI). Seega 2018 aastal kasvame 18 oma lennukini,» lisas Uibo.

Mõlemad masinad, nii CRJ900 kui ka ATR72, saavad olema ettevõtte enda liisitud lennukid, koos meie enda meeskondadega. «Avame sel kevadel kolm uut liini Groningeni lennujaamast ja osaliselt toetavadki need masinad just eksportteenuste kasvu välisturgudel. Eestis tekib meil aga seeläbi võimekus hoida siin kahte varulennukit, et reageerida operatiivselt võimalikele tehnilistele probleemidele,» selgitas Uibo.

Hetkel lendab Nordica Tallinnast lendame 6-7 lennukiga ja suuremad lennumahud tulevad ettevõtte ekportteenustest, mida müüakse Taanis, Rootsis ja Hollandis.

Regionial Jet OÜ asutaja oli Nordic Aviation Group AS, mis lõi ettevõtte 2015. aasta detsembris. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda teistele lennuettevõtetele, sealhulgas Nordicale lennuopereerimise teenust.

Möödunud aastal otsustas Nordic Aviation Group ehk Nordica senise partneri Adria vahetada Poola LOT-i vastu. Tehingu käigus omandas Poola LOT ehk Polskie Linie Lotnicze LOT S.A. 49 protsenti Regional Jet OÜ-st, nii et 51 protsenti jäi Nordicale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles