Rakvere lihakombinaadi töötajad lähevad Soome möllama (7)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetuspikett Rakvere lihakombinaadi ees.
Toetuspikett Rakvere lihakombinaadi ees. Foto: Meelis Meilbaum

Et eelmisel nädalal Soomes Vantaas HKScan tootmisüksuse ees korraldatud pikett ja sellele järgnenud kohtumine streigiga seotud erinevate osapoolte vahel tulemusi ei andnud, läheb homme põhjanaabrite juurde juba streikijate suurem esindus.

Eesti Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski selgitas, et Soome ametiühingud mõistsid eelmisel nädalal, et HKScani juhtkond ei taha Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajatele streigist hoolimata mingeid järeleandmisi teha ja otsustasid ka ise aktsioonis kaasa lüüa. Kui Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajate nõudmisi ei täideta, siis Arhangelski sõnul võib see mõjutada ka kontserni Soome töötajaid kuni töökaotuseni välja. Mõni aasta tagasi seal juba HKScani üks tehas suleti. “Soomlastele on see teema läinud isiklikuks,” ütles Arhangelski.

Soome sõidab 19-liikmeline delegatsioon, neist 14 on streikivad tapamaja töötajad. Kavas on korraldada Turus HKScan peakorteri ees pikett. Umbes samal ajal peetakse kolmes suuremas tehases koosolek, mis Arhangelski sõnul tähendab nendes tööseisakut kuni poolteiseks tunniks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles