VAATA UUESTI: Samsung tutvustas maailmamessil oma selle aasta tipptelefoni

Aivar Pau
, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud MWCl Samsungi ürituse sissepääsul
Ajakirjanikud MWCl Samsungi ürituse sissepääsul Foto: Aivar Pau

Barcelonas algab esmaspäeval maailma mobiilitööstuse aasta tippsündmus Mobile World Congress ning juba täna tutvustab mitu tehnoloogiahiidu värskeimaid uudiseid. Postimees on messil kohal ning täna vahendasime sissejuhatuseks suurima mobiilitootja Samsungi tipptelefoni S9 maailma esmaesitlust nii allolevas ajaveebis kui ka selle all oleva videoülekandena.

Siin peame MWC blogi:

Siin on aga Samsungi tänase ülekande otsepilt:

Kokkuvõtvalt telefoni kohta:

Uutel Samsung Galaxy S9 ja S9+ nutitelefonidel on Super Slow-mo ehk aegluubis videovõimalus, hea kaamera hämarates oludes pildistamiseks ning liitreaalsuse Emoji'd. 

AKG stereokõlarid, Dolby Atmos ruumiline heli, Infinity ekraan. Galaxy S9 ja S9+ seadmetel on SmartThings rakendus, mis ühildab Samsungi olemasolevad Asjade Internetti (IoT) toetavad seadmed ja teenused üheks targaks kogemuseks.

Pärat super aegluubivideo filmimist saab valida klipile vastava taustamuusika 35 variandi hulgast või lisada heli muusika esitluslistist. Samuti saab lihtsa puudutusega hõlpsasti luua, muuta ja jagada GIF-faile ning valida kolme mängulise aegluubis-stiili vahel ja vaadata tegevust uuesti ja uuesti.

Sarnaselt inimese silmaiirise laienemisele ja ahenemisele, võimaldab Samsungi topeltava (F1.5–F2.4) automaatselt rohkem valgust avasse, kui on pime ning vähem valgust, kui on liiga ere, saavutades fotode kvaliteedi, mis on alati ja ükskõik kust tehtuna karge ja selge.

Liitreaalsus (AR) Emoji: Samsung võimaldab kasutajal luua emoji, mis näeb välja, kõlab ja käitub just nagu tema. Liitreaalsus Emoji kasutab andmepõhist masinõppimise algorütmi, mis analüüsib 2D kujutisi kasutajast, kaardistades enam kui sada näo emotsiooni, et luua 3D mudel, mis peegeldab ja jäljendab näoilmeid, näiteks pilgutus või noogutus, et saavutada elutruu personaliseerimine. Liireaalsus Emoji jagab kasutaja päriselu emotsioone mitte ainult videotes, vaid ka paljudes virtuaalsetes kleepsudes ning kasutab standardset AGIF-failiformaati, et kasutajad saaksid jagada emojisid läbi enamiku kolmandate osapoolte sõnumiplatvormide.

Bixby: Samsungi intelligentne platvorm, mis on nüüd integreeritud ka kaameraga, kasutab laiendatud reaalsust ja süvaõppimise tehnoloogiaid, et pakkuda kasulikku informatsiooni kasutaja ümbruse kohta. Reaalajas objektide tuvastamine ja äratundmine võimaldab Bixbyl koheselt genereerida informatsiooni kujutise kohta, millele kaamera suunatud on. Kasutajad saavad tõlkida võõraid keeli ja valuutakurssi reaalajas Live Translationi abil, saada rohkem teada enda ümbruse kohta, soetada tooteid, mida nähtud pärismaailmas ning jälgida päevast kalorite tarbimist.

Galaxy S9 ja S9+ toetavad ka Dolby Atmost, pakkudes 360-kraadiste heliefektide elamust.

Pidevas liikumises olijatele on olemas ka uus järgmise generatsiooni Samsung DeX, mis täiustab mobiilset elustiili, võimaldades seadme abil tuua täisekraani kogemus mobiilist otse ekraanile. DeX Pad on uus dokkisüsteem, mille abil saavad kasutajad hõlpsasti ühendada Galaxy S9 ja S9+ suure monitoriga, klaviatuuri ja hiirega ning muuta seal nii dokumente kui ka mängida. DeX Padi abil saab muuta Galaxy S9 ja S9+ ka lihtsalt puutetundlikuks klaviatuuriks või Touch Padiks.

IP68 vee- ja tolmukindlus ning kiirlaadimine on Galaxy S9 ja S9+ telefonides juba Galaxy standardina olemas. Ühtlasi toetavad seadmed 400 GB laiendatavat mälu ja on varustatud eraldi uusima tippklassi rakenduste protsessoriga, pakkudes võimast jõudlust ja kõrgetasemelist pilditöötlust.

Galaxy S9 ja S9+ on valitud turgudel saadaval alates 16. märtsist kesköömustas, korallsinises ja uues, sirelilillas toonis.

Eeltellimine Eestis algab 25. veebruarist ning vabamüüki saabuvad seadmed 16. märtsil.

Mida teistelt on oodata (seda uurime juba messil kohapeal esmaspäeval):

Näiteks LG peaks messil esitlema uuendatud versiooni peaaegu 6-tollise ekraaniga V30-st. Sellel on OLED ekraan, Hi-Fi heli ning eriti laia ulatuse ja tehisintelligentsiga varustatud kaamera. Viimane peaks tähendama seda, et lähtuvalt objektist pakutakse kasutajale sobilikumat režiimi.

Sony hoiab jätkuvalt elus Xperia kaubamärki ning MWC-l tulevad oodatavalt esitlemisele Xperia XZ järeltulijad XZ2, XZ Compact ja XZ Pro. XZ2-l on 5,7 tolline ja 18 : 8 suhtega ekraan, Compactil näiteks on see vaid 4,6-tolline. Väidetavalt on Sony oma seadmetelt ära kaotanud kõrvaklapipesad, aga eks ole see tootja teinud aja jooksul teisigi fataalseid vigu.

Motorola on lubanud MWC-l välja tulla kolme mobiilimudeliga. Mida uut kindlasti G6 seeriast, aga uudiseks võib saada ka uus 5,9-tolline Moto X5 telefon või siis ka mobiil nimega Z3. ASUSe uudismudeliks on ZenFone 5 ning HTCl 5,5-tolline Desire 12. Kohal on ka BlackBerry, Huawei (ainult uued tahvlid Mediapad ja MateBook), Nokia (mudeliga 7+) ning kümned teised suuremad ja väiksemad tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles