Leedu: Rubesa sõnavõtud kahjustavad Rail Balticu projekti stabiilsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baiba Rubesa.
Baiba Rubesa. Foto: Edijs Pālens / LETA

RB Raili tegevjuhi Baiba Rubesa sõnavõtud ja keeldumine tagasi astuda võivad kahjustada Rail Balticu projekti stabiilsust ja järjepidevust, teatas ettevõtte Leedu osanik.

«RB Raili juhi püüded luua muljet väidetavast aktsionäride tülist on täiesti alusetu. On vaid erimeelsused RB Raili juhiga, kes on kaotanud usalduse ja kelle tegevus võib mõjutada projekti mainet. Praegu teevad kõik projekti partnerid kolmes Balti riigis lähedast koostööd projekti edukaks ja aegsaks valmimiseks,» ütles RB Raili nõukogu aseesimees ja RB Raili Leedu aktsionäri Rail Baltica Statyba tegevjuht Karolis Sankovskis.

«Projekti tähtsust ja kasu mõistvate osanike ühtsust ja lähedast koostööd Rubesa avaldused ei mõjuta,» lisas ta.

Sankovskis märkis ka, et töö Leedus jätkub plaanipäraselt, samas kui mõned RB Raili pädevuses olevad asjad on graafikust veidi maas. Viivitustest vabanemine nõuab tugevat koordineerimist ja sellise koordineerimise puudumine oli üks RB Raili juhi umbusaldamise põhjuseid, nentis ta.

1. veebruaril avaldasid Eesti ja Leedu esindajad RB Raili aktsionäride üldkoosolekul ettevõtte juhile Baiba Rubesale umbusaldust, Läti jäi erapooletuks.

Umbusaldusavaldus esitatakse ettevõtte nõukogule, mis otsustab Rubesa jätkumise ühisettevõtte juhina. Järgmine korraline ühisfirma nõukogu koosolek on ettenähtud toimuma märtsi keskel.

Rail Baltic Estonia tegevjuhi Riia Sillave sõnul avaldati Rubesa suhtes rahulolematust erimeelsuste tõttu projekti juhtimises ja leiti, et on vaja teha muutusi.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles