Sony juht hoiatas tõsiste küberrünnakute eest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Corp juhatuse esimees Howard Stringer hoiatas üha tõsisemaks muutuva küberkuritegevuse eest.
Sony Corp juhatuse esimees Howard Stringer hoiatas üha tõsisemaks muutuva küberkuritegevuse eest. Foto: SCANPIX

Pärast nädalaid kestnud võitlust turvaaugu tekitatud probleemidega tõdeb Sony Corp juhatuse esimees Howard Stringer, et ei suuda praegusel küberkuritegevuse ajastul firma videomängude võrgustiku või teistegi veebisüsteemide turvalisust garanteerida ning probleemid võivad peatselt kanduda maailmamajanduse elutähtsatesse valdkondadesse.

«Teenuste turvalisuse tagamine on lõputu protsess ja ma ei tea, kas keegi suudaks tagada 100-protsendilist kindlust,» vahendas majandusleht The Wall Street  Journal Stringeri sõnu.

Stringeri sõnutsi ulatuvad küberkuritegevuse tegelikud probleemid Sonyst ja ka kogu meelalahutustööstusest kaugemale ning ta hoiatas, et häkkerid võivad ühel päeval oma sihtmärgiks võtta üleilmse finantssüsteemi, energeetikasektori ehk elektrivarustuse või lennuliikluse  kontrollisüsteemid.

«Kahjuks on praegu toimunu alles tõsiste probleemide algus,» tõdes ta «Me ei ela heas vapras maailmas, kahjuks on see halb uus maailm,» lausus Stringer ajakirjanikele konverentsiintervjuul.

Sony on pärast enam kui 100 miljoni kliendi isikuandmeid varastada võimaldanud turvaaugu tõttu PlayStation Networki sulgemist suutnud osa teenustest taaskäivitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles