Eesti Telekomi väikeaktsionäridele on välja makstud ligi 430 000 eurot

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi esindus veel endiste kaubamärkide ajal.
Eesti Telekomi esindus veel endiste kaubamärkide ajal. Foto: Erik Prozes

Telia Company on 15. veebruari 2018 seisuga maksnud Eesti Telekomi endistele väikeaktsionäridele välja ligi 430 000 euro ulatuses lisahüvitisi ja maksete tegemine jätkub. 

Telia Compay AB-d esindava advokaadibüroo Ellex Raidla advokaat Toomas Vaheri sõnul toimuvad väljamaksed sujuvalt ning protsess on kiire ja lihtne: «Telia Company on juba ka varem kinnitanud, et maksab hüvitise väikeaktsionäridele välja kohtuväliselt, lähtudes kohtu poolt tuvastatud lisahüvitise suurusest (64 senti aktsia kohta),» selgitab Vaher.

Tema sõnul peavad endised väikeaktsionärid hüvitise saamiseks esitama Telia Company't esindavale advokaadibüroole Ellex Raidla omapoolse avalduse ja pangakonto andmed. Täpsem info on kättesaadav veebilehel telekom.ellex.ee, e-posti aadressilt claims@ellex.ee või advokaadibüroos Ellex Raidla kohapeal.

Harju Maakohus ja Tallinna Ringkonnakohus leidsid 2016. aastal jõustunud määrustes, et Eesti Telekomi aktsia ülevõtmisel 2010. aastal pidanuks hüvitis ühe aktsia kohta olema tollal makstud hüvitistest 64 eurosendi võrra suurem. Kohtud jätsid samas rahuldamata Soraineni advokaadibüroo kaudu esitatud nõude hüvitise kogusumma ja viiviste väljamõistmiseks.

Kuigi väikeaktsionäride nõuded summa väljamõistmiseks on aegunud, lahendab Telia Company need kohtuväliselt ja teeb hüvitise väljamakseotsused endistele väikeaktsionäride avalduste põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles