Kelm pettis elektriautodega riigilt pool miljonit välja (5)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morozov väitis, et on Lätist ostnud 25 elektriautot Tazzari Citysport ning sai seejärel KredExilt toetuseks 414 000 eurot.
Morozov väitis, et on Lätist ostnud 25 elektriautot Tazzari Citysport ning sai seejärel KredExilt toetuseks 414 000 eurot. Foto: arhiiv

Kelm pettis iseenda tehtud arveid kasutades ja enda käpa alla saadud firmade vahel raha keerutades ELMO programmist välja ligi pool miljonit eurot elektriautode toetust autosid tegelikult ostmata.

Kahtlus, et elektriautode ostmiseks rohkelt toetust saanud firmadega ei pruugi kõik korras olla, tekkis toetused välja maksnud sihtasutusel KredEx siis, kui juhukontrollis polnud ühel firmal väidetavalt ostetud kümmet autot ette näidata.

KredExi kontrollijatele ei näidatud ühtegi autot. Kolmelt firmalt nende esindamiseks volitused saanud ja volituste alusel firmade nimel elektriautode toetusi taotlenud Denis Morozov (48) oli äkitselt kui tummahammas. KredExil polnud võimalik temaga ühendust saada ja väidetavalt ostetud autosid, Eesti teedel mitte eriti tihti silma hakkavaid Tazzari Citysporti elektriautosid polnud samuti kusagil nähtud. Ometigi pidi Morozov olema 25 sellist autot Lätist ostnud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles