Bitcoin rühib vaikselt ülesmäge

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini käsi käib halvasti.
Bitcoini käsi käib halvasti. Foto: JACK GUEZ/AFP

Sel kuul viletsat minekut näidanud bitcoin’i väärtus on päevaga tõusnud 10 protsenti ja küündib pea 10 000 dollarini, mis on viimase kahe nädala kõrgeim tase.

Viimati oli bitcoin'i hind nii kõrgel selle aasta 31. jaanuaril. Siiski jääb see tipuaegadele mullu detsembris kõvasti alla. Toona 19 000 dollarit maksnud krüptovaluuta väärtus on langenud poole võrra.

Aasta alguse langusele on hoogu andnud nii riikide valitsused, kes on ähvardanud krüptovaluutade kauplemisplatvormid kinni panna kui ka maailma suurpangad, kes keelasid bitcoin'e ja teiste krüptorahade eest krediitkaardiga maksta.

Hiljuti saatis ka Skandinaavia suurim pank Nordea kõigile oma töötajatele kirja, milles keelas neil bitcoin'ide ja teiste kübervaluutadega kauplemise. 

Eelmise aasta lõpus lahvatanud bitcoin’i-maaniat on nimetatud ka inimkonna ajaloo suurimaks mulliks. Seni peeti suurimaks 17. sajandi keskpaiga Hollandi tulbimaaniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles