Soomlaste vineeritehas Pärnus vajutab gaasi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal maja ehitamisega paigaldatakse Metsä Woodi tehasesse tootmisseadmeid.
Samal ajal maja ehitamisega paigaldatakse Metsä Woodi tehasesse tootmisseadmeid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Soome metsanduskontserni Metsä Woodi Pärnu kasevineeritehases alustasid tööd esimesed tootmistöötajad. Täisvõimsusel läheb tehas tööle aasta teises pooles.

Ligi 50 miljonit eurot maksma läinud uue tehase taristu ja esimesed tootmisliinid on peaaegu paigas. 12. veebruaril asutakse välja õpetama esimest 16 töötajat ja 5. märtsil tulevad järgmised 12.

Värbamisega tegeleb Pärnu tehases personalijuht Merite Liidemaa-Pärn, kelle sõnul võetakse tehasesse võetakse tööle ligikaudu 200 inimest, sealhulgas umbes kümme administratiivtöötajat. Objektil töötavad samaaegselt nii töövõtjad kui ka seadmete tarnijad.

Liidemaa-Pärna ütles, et tehase administratiivkoosseis on juba üsna hästi paigas. Lisaks tehasejuhile ja personalijuhile on Pärnus asuvas ettevõttes arendusjuht, tootmisjuht, tootmise planeerija, kaks töödejuhatajat ning kontrolleri assistent. Ametisse on määratud ka kvaliteediinsener, kes alustab tööd samal ajal kui esimesed tootmistöötajad.

Pärnusse tulevad appi tootmisele hoogu sisse andma Metsä Woodi Soome vineeritehaste töötajad. Nii antakse üle teadmised ja tehas saab ohutult tööga algust teha. Veebruari ja märtsi jooksul tuleb kolmel korral ühtekokku 11 tootmisoperaatorit. Masinate esimesed testkäivitused tehakse veebruaris.

Metsä Woodi Pärnu vineeritehases valmistatakse Kesk-Soomes Äänekoskis toodetud spoonist kasevineeri. Uues vineeritehases asutakse tootmist katsetama veebruari keskel. Tootmist plaanitakse Pärnu tehases alustada 2018. aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles