Põhjamaade pangandusgrupp loob Eestisse 100 uut töökohta

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea uue Ülemiste kontori kohvinurk.
Nordea uue Ülemiste kontori kohvinurk. Foto: Nordea

Põhja-Euroopa suurima finantsgrupi Nordea Bank AB Eesti filiaal avas täna Ülemiste City ärilinnakus uue teenuskeskuse, kus alustab tööd 180 inimest. Juurde on plaanis värvata veel 100 inimest.

Pangandusgrupi Eesti filiaal hakkab pakkuma Põhjamaade klientidele finants- ja kõnekeskuse ning rahapesu tõkestamise teenuseid. «Ülemiste Citys uue moodsa kontori avamine võimaldab meie tiimil Eestis jõudsalt kasvada ja tagab töötajatele parimad mugavused,» ütles Nordea Bank AB Eesti filiaal juht Jelena Trumm, kelle kinnitusel soovib ettevõte lähiajal värvata uues asukohas juurde 100 uut töötajat.

Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on Nordea grupi teenuskeskuse rajamine heaks täienduseks paljudele teistele linnakus tegutsevatele suurtele teenuskeskustele, mis Tallinnasse rohkelt väärt töökohti loovad.

«Selliste rahvusvaheliste ettevõtete jaoks on ka oluline, et kiire kasvu korral saaksid nad linnaku sees laiendada,» lisas Nõlvak, kelle kinnitusel ollakse valmis tagama teenuskeskusele moodsasse Öpiku majja veelgi mahukamad ruumid. Eesti suurimas büroomajas on seega ABB ja Ericsoni kõrval tegu juba kolmanda rahvusvahelise teenuskeskuse avamisega.

Nordea Eesti teenuskeskuse personalijuht Joole Kuljus-Triik lisas, et Nordea on jätkuvalt Tallinna tööturul aktiivne ning otsib oma soome- ja rootsikeelsetesse tiimidesse pidevalt uusi töötajaid – ka kogemusteta ent soome, rootsi ja inglise keelt oskavaid pangandusvaldkonda sobivaid inimesi kui ka varasema finantssektori kogemusega oma valdkonna eksperte.

Nordea teenuskeskus kuulub Nordea Bank AB gruppi, mis on 30 000 töötajaga Põhja-Euroopa suurim finantsinstitutsioon. Eestist toetatakse Nordea Bank AB grupi Põhjamaade äriüksusi finants- ja kõnekeskuse teenuste ning rahapesu tõkestamise alal ning teenuseid pakutakse soome, rootsi ja inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles