Eesti võimas automüük teeb naabritele silmad ette

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute autode müük.
Uute autode müük. Foto: PantherMedia/Scanpix

Balti riikide arvestuses müüdi jaanuaris enim uusi autosid konkurentsitult Eestis. 

Eestis kasvas uute autode müük jaanuaris pea veerandi võrra 2447 uue sõidukini. Lätis tõusis automüük 5,8 protsenti 1529 sõidukini ja Leedus 15,4 protsenti 2111 sõidukini, teatas Euroopa Autotootjate Liit (ACEA).

Talvekuule tüüpiliselt läksid hästi kaubaks maasturid. Edukaimaks osutusid keskmised maasturid, mille osakaal kogu müügist moodustas 24 protsenti. Praktiliselt sama palju müüdi ka väiksema keskklassi autosid, teatas varem AMTEL.

Uute sõiduautode osakaal kõigist jaanuaris esmaregistreeritud autodest oli 59 protsenti. Automarkide edetabelis tõusis jaanuari müüduimaks margiks Toyota 442 sõiduautoga, järgnesid Škoda 308 ja Volkswagen 201 uue sõiduautoga.

Mudelite edetabeli esiotsa vallutasid samuti Toyota ja Škoda: enim müüdi Toyota RAV4 (120), järgnesid Škoda Octavia (114) ja Toyota Avensis (79).

Kasvunumbrit näitas jaanuaris ka tarbesõdukite müük ja eelmise aasta jaanuariga võrreldes müüdi tarbesõidukeid 15,8 protsenti rohkem. Markidest oli edukaim Citroën 101 müüdud sõidukiga, järgnesid Volvo ja Renault, vastavalt 80 ja 78 sõidukiga. Veokite segmendis läks enim kaubaks Volvo (79) ja Scania (43) veokeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles