Tallinna südalinnas sünnib poole sajandi diil

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Peeter Langovits

Peatselt kapitaalselt ümber ehitatava kesklinna Tammsaare pargi serva peab kerkima kohvik-paviljon, mille Tallinna linn on nõus andma ehitajale 50 aastaks kasutusele.

Liimpuidust ja klaasist paviljon valmib Kadarik Tüür Arhitektide võidutöö «Belle Epoque» alusel koostatud ehitusprojekti järgi ja see tuleb Estonia teatri nurga peale, märtsipommitamises otsa saanud turuhoone kohale, kirjutab Äripäev

Esimese asjana torkab silma lepingu pikk kestvus ja fakt, et tegemist on kontsessiooniga: hankedokumentidest selgub, et suurimat ühekordset tasu maksnud ehitaja saab 50 aastaks võimaluse ja kohustuse pidada linna ühes paremas asukohas toitlustusasutust, pärast mida jääb hoone linnale. 

Linn saab selle eest lisaks esialgsele, vähemalt 38 200 euro suurusele maksele ehk hoonestusõiguse seadmise tasule, veel ka 50 aastat hoonestusõiguse tasu, mis on pea 13 000 eurot ehk 5 protsenti maa maksustamise hinnast. 

Kuigi linnavalitsus oleks võinud ka korraldada ehitushanke ja paviljoni siis ise toitlustajale välja üürida, otsustati variandi kasuks, millega saadakse nii ehitustööd kui kohviku avamine ühe lepinguga ning pääsetakse vajadusest hoone eest linnakassast sentigi maksta.

Kui tavaline või tavatu taoline leping on, loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles