Edukas aasta: liikluskindlustuse kahjum oli kõigest 1,4 miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuste arv mõjutab korralike liiklejate kindlustusmakset.
Liiklusõnnetuste arv mõjutab korralike liiklejate kindlustusmakset. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Liikluskindlustuse fondi andmetel oli eelmise aasta liikluskindlustuse kahjum 1,4 miljonit eurot, võrreldes 2016. aastaga, kui kahjum oli 9,7 miljonit eurot, on see vähenenud üle kuue korra.

Mullu oli kokku 35 620 liikluskindlustuse juhtumit, mille keskmine kahju oli 1 775 eurot. Keskmine liikluskindlustuse aastamakse oli 130 eurot, teatas liikluskindlustusfond.

«Kahjumi vähenemist soodustasid ennekõike isikukahjude ja surmaga lõppevate õnnetusjuhtude langus võrreldes 2016. aastaga ja liikluskindlustuse üldine hinnatõus,» rääkis liikluskindlustuse fondi juht Mart Jesse.  

Ta lisas, et kahjumi vähenemist mõjutas asjaolu, et liiklusõnnetuste koguarv võrreldes eelmise aastaga jäi praktiliselt samaks, kuigi liikluses osalevate sõidukite arv eelmisel aastal tõusis.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli liikluskindlustuse leping sõlmitud 701 385 sõidukil.

Kindlustusmakseid koguti mullu 91,7 miljonit eurot. Liikluskindlustuse aastamakse tõusis mullu võrreldes 2016. aastaga keskmiselt 18 eurot, 112 eurolt 130 eurole. Keskmine kahju kasvas kaks protsenti võrreldes 2016. aastaga, 1740 eurolt 1775 eurole.

PZU Kindlustuse liikluskindlustuse tootejuhi Ahto Orumetsa sõnul põhjustab just hooletus ja tähelepanu hajumine liiklusõnnetusi, mis kergitab kõigi sõidukiomanike kindlustusmakseid.

«Püüame vältida headel juhtidel kindlustusmaksete tõstmist, kuid suurenev liiklustihedus võib tähendada õnnetust ka tähelepanelike liiklejate jaoks. Õnneks oli suuri isikukahjusid 2017. aastal vähem ja loodame, et kuigi 2018. aasta algus oli liikluses kurb, ei riku see aasta liikluses inimeste tervist,» ütles Orumets.

Inges Kindlustuse juhi Voldemar Vaino hinnangul on liikluskindlustuse hinnatõus suunanud inimesi otsima soodsamaid ja mugavamaid lahendusi. «Klientide huvi kindlustuslepingu sõlmimiseks seltsi veebilehel on märgatavalt kasvanud, kolme aastaga on veebimüügi osakaal tõusnud üle kümne korra,» ütles Vaino. Enamasti sõlmivad kliendid kindlustuslepingud pikemaks perioodiks, sest nii tuleb ühe kindlustuspäeva maksumus soodsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles