Riigifirma jahib dokumendi lekitajat

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud Võrumaal raudteel.
Teeolud Võrumaal raudteel. Foto: Arved Breidaks

Eesti Raudteele on pinnuks silmas firma ühe pea kolme aasta taguse juhatuse protokolli liikumine KMG kätte, kes protokolli sisu kohtuvaidluses käiku lasi. 

Eesti Raudtee tahab teada, kuidas KMG sai protokolli, samuti ei luba riigifirma protokolli avaldada ja kasutada, kirjutab Äripäev.

Nõudekirjas märgib Eesti Raudtee, et juhatuse otsused ja info, mis käib riigihangete ettevalmistamise kohta, on ärisaladus. Lisaks peavad Eesti Raudtee töötajad ärisaladust hoidma ning selle hoidmine ei lõpe, kui inimene pole enam näiteks juhatuses või ei istu nõukogus. Eesti Raudtee on valmis enda sõnul lekitajale ja info kasutajale nõude esitama, lisaks esitama kuriteoteate.

Tallinna ringkonnakohus tunnistas Eesti Raudtee hanke õiguspäraseks ning jättis KMG Inseneriehituse AS ja AŽD Praha s.r.o. kaebuse rahuldamata. Muuhulgas mõistis kohus KMG Inseneriehituse AS-lt ja AŽD Praha s.r.o.-lt Eesti Raudtee kasuks välja apellatsiooniastme menetluskulude katteks 5000 eurot, teatas Eesti Raudtee eelmisel nädalal.

Mullu sügisel kinnitas AS Eesti Raudtee juhatus hankemenetluse tulemused ning tunnistas edukaks Mipro Oy pakkumuse Lääne-Harju liiklusjuhtimissüsteemi moderniseerimiseks. Hankel hinna kalliduse poolest teise pakkumuse esitanud KMG Inseneriehituse AS ja AŽD Praha s.r.o. pöördusid hanke vaidlustamiseks  riigihangete vaidlustuskomisjoni, Tallinna haldukohtusse ning Tallinna ringkonnakohtusse.

Kõik instantsid otsustasid, et Mipro Oy vastab kõikidele kvalifitseerimise tingimustele ja selle pakkumuse edukaks tunnistamise otsus on õiguspärane.

Moderniseerimistööd hõlmavad raudteelõike Tallinn–Keila–Paldiski, Klooga–Kloogaranna ja Keila–Riisipere ning nende liidestuskohti väliste raudteeharudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles