Läti kadestab Eesti ranget eelarvepoliitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipud. Pilt on illustratiivne
Läti lipud. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Läti eelarvetasakaalu nõukogu juht Janis Platais rääkis intervjuus Läti raadiole, et Eesti ja Leedu on eelarvetasakaalu osas tublisti ees.

Baltimaadel on igaühel majanduse arendamiseks omad eelised, arvas Platais. Eelarvetasakaalu poole pealt vaadates on Läti aga tema hinnangul naabritest maas, vahendab tvnet.lv.

Läti rahandusministeeriumi hinnangute kohaselt kasvab Läti majandus sel aastal 4 protsenti. Pikema aja jooksul peaks Läti majandus kasvama keskmiselt 3 protsenti aastas.

Läti majanduskasvule aitavad kaasa nii soodne majandusseis laias ilmas kui ka Euroopa Liidu toetused. 2020-2021.aastatel peaks  Läti majanduskasv aeglustuma.

Plataise sõnul on juba praegu Läti majanduses ülekuumenemise märke, kuid veel ei ole vaja liiga kiiret kasvu ohjama hakata. 

Teisipäeval tõstis Läti rahandusministeerium majanduse kasvuprognoosi käesolevaks aastaks 0,6 protsendipunkti 4 protsendini ja 2019. aastaks 0,2 protsendipunkti 3,4 protsendini. 2020-2021. aastateks prognoositakse 3-protsendilist majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles