Prügiäri õnnetum pool läheb maksumaksjale miljoneid maksma

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi
Prügimägi Foto: Mailiis Ollino

Keskkonnainspektsioon küsib riigilt 4,2 miljonit eurot, likvideerimaks asendustäitmise korras jäätmekäitlusäris kas ebaõnnestunud või siis seadust rikkunud ärimeeste tekitatud prügimägesid.

Ühte miljonit eurot küsib keskkonnainspektsioon Tallinnas Silikatsiidi tänaval Ülemiste järve veehaardesse jäävale reformimata riigimaale veetud ligi 20 000 tonni ehitus- ja lammutus-segajäätmete äravedamiseks ning ligi 3,2 miljonit eurot vanarehvide käitlemiseks Tartus Raadil ja Jõelähtme vallas Lool.

Äripäev kirjeldas 2016. aasta suvel, kuidas pool aastat varem veeti Silikatsiidi tänava angaari kogutud prügi kõrvalasuvale riigimaale.  Selgus, et 2010. aasta kevadeni toimetas eramaal asuvas angaaris OÜ Prügivedu Grupp, kes vedas angaari jäätmeid täis. Seejärel võttis äri üle Pakendihai OÜ. Kaks aastat hiljem oli angaar juba nii täis topitud, et jäätmete surve all purunes osa angaari betoonist seinapaneele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles